2014. 05. 27.
Pilisi élményeink
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2.a osztály és családjaik egy feledhetetlen hétvégét töltöttek a Pilisben.
Szeretettel adjuk közre a gyerekek által megfogalmazott élménybeszámolót a kirándulásról, ahol diákok, tanárok, szülők, testvérek közel ötvenen voltak együtt:

"Szombat reggel autókkal gyülekeztünk a Holdvilág-árok bejáratánál. Azt mondták: "Kövessétek a piros keresztet!" Erdőbe értünk, egy patak folyt alul, amin sokszor át kellett kelnünk. A felnőttek csak lassan tudtak menni, mert sok volt közöttünk az ovis kistestvér. 
                              
Mi mindenhova felmásztunk – hatalmas kövekre, kidőlt fákra! A gyors gyerekek előre mehettek addig, amíg látták a többieket, vagy hallották a felnőttek hangját. Találtunk egy forrást, ittunk a finom, tiszta, hideg vizéből. Sokat sétáltunk, hogy lássunk egy szép vízesést, de az bizony kiszáradt.
                      
A kirándulás után autókba ültünk és elmentünk a jurta táborba, mert ott aludtunk igazi jurtákban. 
                      
A kavicsok között találtunk egy havasi cincért is. 

                     
Délután számháborúztunk, fociztunk, tollasoztunk, frizbiztünk Pilisszentlélek mellett egy régi templom romjainál. Sok gyíkot láttunk a köveken.
                                      
A nagy játék után visszamentünk a jurtákhoz – vacsora után volt egy tábortűz. Egy bácsi zenélt nekünk régi, ősi hangszereken, amikkel a honfoglaló magyarok még gyógyítottak is – dobbal, csörgőkkel és egy különleges lanttal. Ki is próbálhattuk őket, a végén együtt énekeltünk, zenéltünk velük. A legkülönlegesebb hangszer a béka volt.
                       
Az éjszakát 8-an, 10-en töltöttük együtt egy-egy jurtában. Az első jurtában olyanok aludtak együtt Anikó nénivel, akikkel nem jöttek felnőttek. Reggel Kata néni gitárral ébresztett minket a korán kelő gyerekekkel együtt.
                      
Reggeli után elmentünk sétálni két kilátóhoz. Onnan láttuk a Dunát, magas hegyeket és a Visegrádi Várat is. 
                    
Ebédre paprikás krumplit ettünk, amit közösen főztünk bográcsban. A gyerekek gyűjtötték a fát, a felnőttek vágták a hozzávalókat. Amíg főtt az ebéd, fociztunk, sárkányt eregettünk. A kövek közé bújva láttunk egy siklót is. Végig fekete felhők köröztek a fejünk felett, dörgött az ég és villámlott, de mi nem áztunk meg. Amint autókba ültünk, hogy induljunk haza, eleredt az eső!    
                   
 Nagyon jó volt a kirándulás!
"
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés