2010. 06. 02.
Szilvásvárad
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Múlt héten a 4.b osztály Szilvásváradon töltött néhány élményekben gazdag napot, amint azt a következő élménybeszámolóban is olvashatjuk:

Szilvásváradi élmények

Kedden hét órakor találkoztunk a Keleti pályaudvaron. Onnan Egerbe gyorsvonattal mentünk. Késtünk Egerben. Onnét piroska vonattal mentünk fel Szilvásváradra Felnémeten, Almáron, Szarvaskőn, Mónosbélen és Bélapátfalván keresztül. Szilvásváradon leszálltunk a piroska vonatról. S ott negyedórát gyalogoltunk a szállásig, ahol kipakoltunk. A katolikus plébánián szálltunk meg, amit Enikő néni talált meg az Interneten.

Első nap otthon ebédeltünk, ott a szálláson bolognai spagettit ettünk, majd elmentünk a Hupikék cukrászdába, ahol volt egy Hupikék nevezetű fagylalt. Utána a Fenyő étterembe mentünk tizenkilenc órára. Rántott sajtot ettünk.

Szerdán felszálltunk 10 óra 30-kor a kisvasútra és elmentünk a Fátyol-vízesésig, ami a Szalajka-völgyhöz tartozik. Innen tovább mentünk egy kitaposott úton, felmásztunk a 958 méter magas Istállóskői Ősember Barlanghoz, és bementünk. A barlang gyomrába zseblámpával világítottunk be, ott nem láttunk semmit. Utána lementünk egy leágazó úton. Az az út az erdőbe vezetett, ott kettévált. Az egyiken elindultunk fölfelé. Helga néni szerint az út végén vannak kialudt szénégető kemencék. A másik út pedig a Fátyol-vízeséshez vezet vissza. Az az út kerülő úton vezet vissza a hat kilométerre messze lévő Fátyolvízeséshez.

Szerda este megültük Enikő néni születésnapját: Feketeerdő tortát ettünk. Utána szalonnát sütöttünk, amihez faragtunk nyársakat, és az udvaron gyűjtöttünk faágakat, amiket aztán elégettünk a szalonnasütéskor. Később elsétáltunk a La Contessa kastélyhotelhez és a Református Kerektemplom felé, majd hazatértünk. Késő este Helga néni felolvasta A szegény ember várát, amiben szerepel a végén a diósgyőri vár. Utána lefeküdtünk aludni.

Csütörtökön, az utolsó napon kaptam ezer forintot Helga nénitől. Ezen az ezer forinton Bükk térképet vettem egy bódéban. Ebédre újra a Fenyő étteremben ebédeltünk, ahol gulyáslevest és somlói galuskát ettünk. Személyvonattal jöttünk vissza Egerig, és Egertől Füzesabonyon keresztül gyorsvonattal érkeztünk haza Budapestre.

Én ezen a kiránduláson jól éreztem magamat.
Ábrahám László Márton

 

 

 

 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés